”Sä et ole äiti, et siis voi kritisoida teiniäitejä.”

26.01.2009

Jonain päivänä räjäytän jotain suurta. Paitsi jos sitä ennen onnistun muuttamaan maailmaa sen verran, että peruskoulussa opetettaisiin VÄITTELYTAITOA. Onhan niitä satunnaisia väittelyjä lukiossa, mutta niitä tarvitaan peruskouluunkin. Ainakaan meillä ei sellaisia ollut ja voi jumalauta.

Nyt kun väittelee joidenkin kanssa, tulee sellaista rehellistä paskaa että päällimmäinen tunne on myötähäpeä. Kun omat argumentit todetaan riittämättömiksi, mennään henkilökohtaisuuksiin. Todetaan, että koska en ole äiti, en voi kritisoida äitejä. Josko nyt vain suljet hetkeksi silmäsi, hengität rauhallisesti ja luet naiivin väitteesi uudelleen. Sinä et ole minä etkä siis voi kritisoida minua? NIINKÖ? MITÄ? NIINKÖ?

Ei jumalauta.

Kaikkihan lähti siis seuraavasta kirjoituksesta:

Nauran taas teiniäideille. Tai tuleville sellaisille!

Mikään ei ole surullisempaa kuin tapaukset, joilla laskettu aika on joskus elokuussa ja siviilisäätynä sinkku ja ikää ~17. Sitä alkaa miettiä, millaisissa olosuhteissa se toukka on pistetty alulle. Humalassa? Kuka on isä? Tai seurustelusuhteen aikana – alkoiko isää ahdistaa kun olisi pitänyt ns. aikuistua?

Hurjaa.

Ihmisillä on jokin hinku pilata elämäänsä nuorena.

Mikään ei ole naurettavampaa, kuin tapaukset, jotka vaihtavat nimimerkkinsä heti raskauden varmistuttua. Tulos? Tyyliä ”ELOMAMMA_93” ja niin edelleen. Sitten siitä IHANASTA VAUVA MAHASTA (huomatkaa yhdys___sana___virhe) otetaan kuva ja ollaan sillai ”OMG OMG OMG HUOMAATTEKO TE OON RASKAANA!”

Sitten on kaltaisiani säälittäviä kitiseviä paskoja joita pelkkä ajatuskin lapsen saamisesta ällöttää. No, onneksi ”MIELI MUUTTUU KUN KASVAN AIKUISEKSI!!!111!” niin kuin eräs sangen fiksu ja kypsä teiniäiti, vuoden 1993 satoa, minulle kerran sanoi. (Ko. tapaushan oli juonut vähän liikaa sidukkaa ja päätynyt harjoittamaan hyötyliikuntaa jossain paikallisen dokauspaikan puskassa ja kuukauden päästä todettiin että nyt nousee taikina.)

Kerro siinä sitten lapsellesi, jota luultavasti jossain vaiheessa alkaa oman ”elämän” alku kiinnostaa, rehellisesti. ”JOOOO se oli kuules vuotta 2007 ja mää olin tol ryyppäämäs. Veli, siis Taavetti-eno, oli hakenu mulle yhen flindad siiderii ja sitte mää join sen enkä muistakkaa ennää mittää! Kuukauden päästä sitte totesin että nyt TULEE JÄLKIKASVUA JA SITTEN SÄÄ SYNNYIT ETTÄ VAHINKO OLIT KIITTIMOI.”

Ko. kirjoitus päätyi jollain tavalla varmaan IRC-Gallerian jokaisen teinimamman luettavaksi ja tuloksena oli kommenttivyöry. Aivan hillitön sellainen. Haukkuja tuli älyttömästi, mutta jonkin verran kehujakin.

Kommenttiotteita.

mitä tarkotat tolla että ihmisillä on jokin hinku pilata elämäänsä nuorena? mulla ainakaan ole mennyt mitään pilalle vaikka 17v olin kun tytön sain, päinvastoin, siinä sitä sitten aikuistuu ja oppii kantamaan vastuuta. hittovie, alko kuule oikeen nyppimään toi sun teksti.
Voisin veikata, että neiti itsekkin on yksi vahinko ollut tähän maailmaan.
eiköhän kukin tee elämälleen mitä haluaa. miksi siitä pitää tehdä hirveä kolummi?? jokainen elää miten itse parhaaksi näkee eikä se äitiys siihe ikää merkkaa vaan siihe mitä pääkopassa liikkuu. ja mielestäni ”teinien” on vaikea alkaa morkkaamaan teiniäitejä koska ”teinit” eivät sitä tiedä millaista se elämä on ennen sitä lasta. mielestäni nää teidän päiväkirja merkinnät on kohtuuttomia.
TEINIÄITIEN KRITISOINTI = LEGENDARY WIN
Se johtuu siitä, ettei tämä ole vielä tarpeeksi raadollista iskeäkseen teinimamman hermoon kuin amiksen bensanhuuruinen siittiö 14-vuotiaaseen munasoluun.

Ahdistuneet teinimammat levittivät linkkiä niin ahkerasti, että päädyin etusivulle. Suosittu merkintä ja sitä rataa. Tietenkään sen aiheuttamasta naurukohtauksesta ei olisi saanut kirjoittaa IRC-Gallerian päiväkirjaan mitään – ainakaan erään tapauksen mielestä. Nyt jo poistetussa päiväkirjamerkinnässä luki: ”Nyt näillä pelleillä on kuvakaappaukset Nyt!:stä.” Tuo on ulkomuistista, sanamuoto ei varmastikaan ollut tuo, mutta pointti sama.

Muutama tuttava huomasi hirmuisen sodan, jonka kaikki ko. kirjoituksen henkilökohtaisesti ottaneet pistivät pystyyn ja kyselivät, mikä on jutun tausta. Koostin heille seuraavanlaisen summan. Ja joo, myönnän, pienimuotoista (tai ei niin pienimuotoista) piruilua siellä.

Joo, eli. Tuli yksityisellä pari kyselyä että mikä on tämä hirveä sota kun AIKUISET IHMISET™ menevät henkilökohtaisuuksiin pahemmin kuin teinit ja niin edelleen. Ensinnäkin – asiat riitelevät, ihmiset eivät oli minun näkökulmani, noilla taas… no, kaikki, mikä voi, riitelee.

Selailin ihmisten kuvia IRC-Galleriassa eilisiltana etsien ilmiannettavaa, niin kuin usein teen. Tapani kuluttaa aikaa ja hoitaa epäsopivat yksilöt pois täältä. Jättäkää huomiotta sosiaalidarwinistisesti latautunut ilmaisu ja tajutkaa sen pointti. (Rautalankaversio: toimin galtsupoliisina, koska tahdon, hitto vie, tietää, kenen kuvia niistä 20 oletuskuvan henkilöstä katson.)

Sitten bongaan teiniäidit, ja kun niitä tulee useampi vastaan, alkaa vituttaa. Korostan (hitto, kun pitää vääntää rautalangasta kaikki, jotta vältytään eilisenkaltaiselta avautumispakolta), että MINUA – VITUTTAVAT – NE – ALLE – 17-VUOTIAAT – JOTKA – EIVÄT – EDES – SEURUSTELE – JA – ILMEISESTI – ALKOHOLISOITUVAT – KOVAA – VAUHTIA – JA – PÄÄTTÄVÄT – SILTI – PITÄÄ – LAPSEN. Se oli ilmaistu eilisen merkintäni toisessa kappaleessa, jota 99 % merkinnän ”lukeneista” ei ilmeisesti lukenut – tai sitten sisälukutaito ei ole niin hyvä kuin voisi AIKUISELTA IHMISELTÄ™ odottaa.

Kirjoitan – tyylilleni uskollisena – kärjistäen, sarkastisesti ja liioitellen. Sen kyllä huomaa jokainen, joka LUKEE sen tekstin eikä vain totea ”TEINIÄITIKRITIIKKIÄ, laissa kiellettävää, ää!”

Joka tapauksessa. Merkintäni onnistui ahdistamaan ~15 naista, jotka olivat lapsia pykänneet ennen 20 vuoden maagista ikää. Lopputulos? Argumenttivirheitä, henkilökohtaisuuksiin menemistä, kehäpäätelmiä, yleisiä päättelyvirheitä ja niin edelleen. Asiahan on edelleen niin, että siinä vaiheessa, kun toinen menee henkilökohtaisuuksiin, tiedät, että hänellä ei ole enempää fiksuja argumentteja.

Yleisimmät –
”EHKÄ SÄKIN TAJUUT TÄN VIELÄ JOSKUS!” Niin minkä? Tajuan – merkintääni viitaten – että -93 syntyneen tytön, joka ryyppää joka viikonloppu & merkinnöistä päätellen kutee eri henkilön kanssa joka viikonloppu, on hyvä hankkia lapsi? Tai pitää se?
”SÄ ET OO ÄITI, ET VOI TAJUTA.” Minun ei tarvitse synnyttää yhtäkään naperoa nähdäkseni, että toiset eivät ole kypsiä äidiksi. Kypsyyttä on se, että ajattelee omaa elämäänsä lapsen kannalta ja irtautuu omasta itsestään. Kysyy itseltään: ”PYSTYNKÖ minä tarjoamaan lapselle HYVÄN elämän?” Opiskelut kesken, ei minkäänlaista työtä, ei edes lapsen isää mailla halmeilla -> et pysty. Ja kyllä, OLEN myös sitä mieltä, että työttömän ei kannata hankkia lasta.
”-91 KRITISOI TEINEJÄ!” Ja ongelma on, että…? Minä kritisoin lukiolaisia, valkoisia, naisia, suomalaisia, ateisteja, LOSTia katsovia, Kornia kuuntelevia JA NIIN EDELLEEN. Miksi en voisi kritisoida myös teinejä? Enkö saa kritisoida ryhmää, johon itse kuulun?
”JOS OOT NOIN YLI-IHMINEN NIIN MIKSI OLET GALTSUSSA?” Kun näitä kommentteja lukee, mietin aivan samaa. Mutta todettakoon, että IRC-Galleria on minulle yksi kommunikointiväline muiden ns. yli-ihmisten kanssa.
”PÄDET SIVISTYSSANOILLA!” Pyrkimys taloudelliseen kielenkäyttöön on kova. Olen muuten huomannut, että tähän argumenttiin turvautuvat yleensä he, joilla ei ole pienintäkään aavistusta siitä, mitä juuri käyttämäni sana tarkoittaa ja on ylivoimaista naputella osoiteriville http://www.google.fi ja ottaa asiasta selvää. (Vasta-argumentti voisi olla: ”PÄDET MENEMÄLLÄ HENKILÖKOHTAISUUKSIIN!” – kumpi on sitten parempi?)
”KETÄÄN EI KIINNOSTA SUN LAPSELLISET MIELIPITEET!” No kuulehan, todistat itse, että asia on juuri päinvastoin. Jos ketään ei kiinnostaisi, kukaan ei olisi lukenut ko. merkintää, vielä vähemmän kommentoinut.

Jännää, että keskustelussa nämä AIKUISET IHMISET™ menevät enemmän henkilökohtaisuuksiin ja perustelevat näkemyksensä huonommin kuin monet teini-ikäiset joiden kanssa olen keskustellut samasta tai eri aiheesta. Kiitänkö tästä äidinkielen opetuksen määrän lisääntymistä peruskoulussa vai…?

Sitten nuo ahdistuneet teiniäidit usuttavat kaverinsakin lukemaan merkintäni (en tiedä, missä Pilluni repesi kun synnytin, olen siis FIKSU JA KYPSÄ -yhteisössä linkki kiersi, mutta) ja sitten se päätyy Nyt!:n. Saan asiasta massiivisen naurukohtauksen, totta kai, olenhan juuri keskustellut Skypessä siitä, kuinka naurettavaa olisi, jos merkintä päätyisi Nyt!:n. Otan screencapin ja heitän päiväkirjaan ja TA-DAA, sitten minut haukutaan parissa päiväkirjassa.
Jos te hoidatte minut ahdistuksellanne Nyt!:n, minä reagoin siihen omalla tavallani. Jos se ahdistaa teitä, poistukaa IRC-Galleriasta takavasemmalle oikeassa yläkulmassa olevan ”POIS!”-linkin kautta muutamaksi tunniksi. Luultavasti HURJA PAHEELLINEN PROVOSOINTINI AAA on siinä vaiheessa poistunut etusivulta eikä teidän tarvitse pelätä, että kukaan enää kritisoi teidän tekemisiänne.

Kiitos ja näkemiin.

Rakkain terveisin,
SANANVAPAUDEN PUOLESTA PUHUVA, ASIOITA OBJEKTIIVISESTI TARKASTELEVA, SIVISTYSSANOILLA PÄTEVÄ ”YLI-IHMINEN”
…eli totta hitossa täysin tuomittava kakara, jota saisi ampua haulikolla (niin kuin tämä eräs AIKUINEN IHMINEN™ tavallaan uhkasi).

Post scriptum –
Sitten joku vielä kehtaa ihmetellä, miksi en pidä melkeinpä yhdestäkään ihmisestä. (Ja ei, syynä ei ole se, että en kestäisi erimielisyyksiä – olenhan väitellyt vampyyreista pitkään, hartaasti ja FIKSUSTI Twilight-fanien kanssa – vaan ylenpalttinen… typeryys.)

Kommenttiotteita:
Onhan muuten tutkittu, että keskivertoa tyhmemmät ihmiset hankkivat aikaisemmin ja enemmän lapsia. Ennen pitkää siitä seuraa se, että älykkäämmät yksilöt kirjaimellisesti nussitaan hengiltä.
Täysin samaa mieltä. Hyvää ajantappoa lueskella teinimammojen vasta-argumentteja, jotka harvoin kohoavat samalle älylliselle tasolle, kuin se teksti josta niin kovasti herneen nenäänsä vetävät.
Voi voi sua teinipossu, kun et löydä muuta tekemistä kuin vatvoa miten teiniäidit on sitä ja tätä.
itse samaa mieltä että ei edes alle 15 vuotias sais olla vielä sukukypsä.
Aivan pirun hyvää tekstiä, tätä lisää kiitos! Voi kun sitä itekin osais kiteyttää kaikki vitutuksen aiheet näin siistiks kokonaisuudeks joskus.

Vielä tuonkaan merkinnän jälkeen osa ihmisistä ei tajunnut, joten harkitsen kirjoittavani ratakiskoversion.

”MI-NU-A VI-TUT-TAA KUN VII-SI-TOIS-TA-VUO-TI-AAT HANK-KI-VAT LAP-SI-A VAIK-KA ON IL-MI-SEL-VÄÄ ET-TÄ EI-VÄT PYS-TY VIE-LÄ HUO-LEH-TI-MAAN IT-SES-TÄÄN-KÄÄN.”

Lopputulos? Minä tulen kirjoittamaan lisää ja vittumaisemmin. Kovemmin sanoin ja niin edelleen. Jos minulle 20 ahdistunutta teinimammaa tulee sanomaan, että minä olen typerä ja niin edelleen, koen oikeudekseni provosoitua ja vittuilla vielä lisää! Haha!

YOU HAVE BEEN WARNED. Get the fuck outta mah Internetz if u don’t liek meh!

Mainokset

6 Responses to “”Sä et ole äiti, et siis voi kritisoida teiniäitejä.””

 1. Rahkapallo Says:

  Lisää vain! Kirjoitapa joskus Nina Mikkosesta ja hänen mielipiteistään… ;D

 2. Martsa Says:

  Älä nyt, me _kaikki_ muut olemme kateellisia teiniäideille, koska meillä ei ole huutavaa lasta hoidettavamme. Meidän elämämme ovat onttoja ja värittömiä, koska meillä ei ole lasta piristämässä niitä!

  En vain käsitä, onko se niin vaikeaa ymmärtää, että kaikki eivät ajattele samalla tavalla.

 3. Evelyn Says:

  Lunsku, mä rakastan sua, edelleen. Ihana et jotkut osaa.


 4. Kuinka… ihanaa. Ja totta hitossa minä osaan. Olenhan… Lunsku! Tai jotain.

 5. vuorinen Says:

  Ei sun elämällä voi olla paljon sisältöä kun sä jaksat jauhaa jostain teini mammoista ja niitten elämästä ja valinnoista. Ihan kun se kuuluisi sinulle ollenkaan.

  Se että voi ja pystyy negatiivisesti kritisoimaan muita ei tarkoita että sitä pitäisi jossain tuntemattomassa turhassa blogissa vatvoa. Mene vaikka terepautille jos ärsyttää liikaa.

  Jos sua niin liikuttaa niitten elämä ja valinnat niin misket sä vaikka yritä positiivisesti poistamaan tätä ylenpalttista tyhmyyttä? Sä vaan vinetät sivussa ja luulet olevasi tosi fiksu ja filmaattinen.

  Yksi erittäin turha blogi lisää. Jihuu ihan kuin niitäkään ei olisi tarpeeksi. :D

 6. Scarkku Says:

  Todella hyvä blogi. En ole kaikesta samaa mieltä kanssasi, mutta pakko sanoa, että hyvin kirjoitat.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: