Yliempatiaa liikkellä

06.02.2009

Tämä merkintä saattaa loukata herkimpiä lukijoita ja heitä, jotka tunsivat/tiesivät Nora Bhatian. Tulen kritisoimaan IRC-Galleriassa tapahtunutta tyttösen muistelua.

Eli – kaikin puolin kiltti tyttö katoaa ja löydetään vajaa viikko myöhemmin pöheiköstä vodkapullon kanssa, tyttö kuollut ja pullo tyhjä. Kaverit sanovat medialle, että Nora on naukkaillut jo koulussa.

Samaan aikaan IRC-Galleriassa… (Lainaus ei ole suora – pointti oli sama.)

”KUKAAN EI OLE TODISTANUT, ETTÄ NORA OLISI JUONUT!”

Ihmiset, jotka eivät tunteneet koko tapausta mitenkään, angstaavat typyn kuolemaa. Säälittävimpiä ovat ne tapaukset, jotka sanovat jotain tyyliin ”En tuntenut Noraa, MUTTA OLISIN VOINUT ITSE KUOLLA HÄNEN PUOLESTAAN.”

Puuttuuko aivoistani jokin empatialohko vai onko noilla sitä empatialohkoa liikaakin? Minä en vain TAJUA, miksi helvetissä jonkun TUNTEMATTOMAN tapauksen kuolemaa täytyy noin surra. Ymmärrettävämpää se olisi, jos Nora olisi kuollut väkivaltaisesti, MUTTA KUN EI.

Tyttöä ahdisti, kun hän oli jäänyt kiinni lintsaamisesta ja tupakanpoltosta, ja päätti dokata suruunsa. Harmi vain, että ei tiennyt rajojaan ja joi vähän liikaa. Tsa-dam.

Nuoren tytön väkivaltainen kuolema pysäyttää aina miettimään ihmisten sekopäisyyttä, mutta tällainen ”dokasin metsässä, sammuin, kuolin” -meininki on lähinnä surkuhupaisaa. Säälittää, mutta en jaksa edes sääliä tällaisia teinejä.

MUTTA EIKÖHÄN ITKETÄ YHDESSÄ JA HYSSYTELLÄ.

Mainokset

5 Responses to “Yliempatiaa liikkellä”

 1. Hetel Says:

  Ei mutta pitää sitä surra, kato ku se oli malli ja hyvin kaunis ja koulukiusattu ja yksinäinen ja itqparq :'<< Jokaisen _velvollisuus_ on surra tätä täydellistä henkilöä joka olisi voinut aikuisena vaikka keksiä syöpälääkkeitä!

  Ihanaa kun mediat muotoilevat näitä tarinoita niin että jokainen vähä-älyinen suree täysin tuntematonta henkilöä :D

 2. Raatotanssi Says:

  Ihan samaa mieltä. Nauratti kyllä päivällä kaupassa, kun huomasin iltapäivälehtien otsikot. Leivotaanpa nyt tästä tytöstä oikein koulukiusattu ah niin kovia kokenut nuori, jotta ihmiset saisivat lisää itkemisen aihetta.

  En ole koskaan tajunnut tätä tuntemattomien puolesta suremista. Ihmisiä kuolee päivittäin, ja osa ihan yhtä ”traagisesti” kuin tämä Nora. Miksi tästä pitää tehdä niin iso juttu, en tajua.


 3. Se olisi luultavasti päätynyt vain yhdeksi nimeksi lisää listaan, jonka otsikko on ”Kokaiinilla eläneet ja heroiinin yliannostukseen kuolleet mallit” tai jotain.

  Jännää muuten, että tulee suhteellisen ristiriitaista informaatiota – toiset sanoo, että tuo sussu oli pidetty ja rakastettu ja ihqpihq, mutta toiset, että se oli koulukiusattu jne. Mikä lieneekään totuus.

  Medialukutaito ja sitä rataa. Miksi mediassa ei kenestäkään kirjoiteta tyyliin ”PASKAHORO JAKOI PERSETTÄ KAIKILLE, sai herpeksen, ahdistui ja veti itsensä kiikkuun, bongattiin metsästä kolme viikkoa myöhemmin VITUN HYVÄ PIILO!” Sellaista lehtikirjoittelua olisi ilo lukea.
  KOROSTAN että äskeinen kappale ei viittaa Noraan mitenkään.


 4. Surkuhupaisimpia ovat ihmiset, jotka eivät hyväksy sitä, että ilmeisesti tuo herranterttu oli nauttinut alkoholia. ”Niin kiltti tyttö!” Mistä lähtien kilttejä ovat olleet ne, jotka jäävät kiinni lintsailusta ja tupakoinnista ja purkavat ahdistuksensa alkoholokaustiin?

  Pitäisiköhän sitä tässä nyt alkaa puhua elämän normaaleista vastoinkäymisistä, joita jokainen tulee jossain vaiheessa kohtaamaan ja niin edelleen? Hmmh.

 5. S Says:

  Tämä nyt ei liity kyseiseen entryyn, mutta olet oikeasti aika ihana. Tätä blogia on mukavaa lukea; että joku sanoo asiat suoraan ja osaa kärjistää ja provosoida kuulostamatta typerykseltä. Mä ajattelen näitä samoja aika usein, mutta jos yritän sanoa jotakin ”ääneen”, joudun vain hirsipuuhun. Sulla näyttää olevan taito perustella perustelematta, tiedätkös.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: