Abortista

24.03.2009

Aborttikeskustelu käy taas kerran kuumana niin IRC-Galleriassa kuin Suoli24:ssäkin.

Ensinnäkin, minä hyväksyn abortin suhteellisen monestakin syystä. Kieroon katson, jos se on jonkinlainen ”En jaksanut käyttää ehkäisyä” -tyyppinen juttu, mutta siinäkään tapauksessa en kiellä. Jos lasta ei tahdo, ei sitä tarvitse synnyttää. Tämä ihan siksi, että kaikkihan me tiedämme, kuinka hankalaa olisi alkaa pitää huolta esimerkiksi kissasta, jos kissaa ei tahtoisi. Kissan voi ottaa kuitenkin hengiltä (tai ei, jos on kaltaiseni ihminen, joka pitää kissoista enemmän kuin ihmisistä), mutta jos sen vauvan lahtaa, saa linnaa.

Joka tapauksessa. Olen lukenut näiden aborttivastaisten ihmisten kirjoittelua ja ärsyyntynyt totaalisesti heihin.

Aborttihan on heidän mukaansa murha ja hyväksyttävää vain ja ainoastaan raiskaustapauksissa. Eikö se ole yhtälailla murha? Eikö se ”lapsi” yhtälailla menetä henkensä siinäkin? Vai eikö sitä kautta alkunsa saanut ”lapsi” ole ihminen?

Mutta – jos abortti on murha, eikö siitä pitäisi saada linnaa? Murhatuomiot ovat kyllä Suomessa jopa ärsyttävän alhaiset, mutta kyllä se kahdeksan vuoden kakku vähentäisi hinkua lahdata kakaroita. Ja jos abortista ei pidä tulla linnaa… No, se ei ole loogista.

Hyvin suurelle osalle noista on tärkeintä, että se lapsi saadaan tähän maailmaan, viis siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

Ja monien mukaan on narsistista tehdä abortti. Narsistista? NARSISTISTA? Ehmh. En nyt sanoisi noinkaan. Jestas sentään mitä paskaa. Eikö se ole narsistista, että 12-vuotias pitää lapsen, koska tahtoo sen – vähät välittäen siitä, pystyykö sille nappulalle tarjoamaan kunnon elämän vai ei?

Ja joo joo, Suomen sosiaaliturvajärjestelmä YRITTÄÄ taata, että jokainen saisi hoidettua ne kakarat ihan kunnolla mutta vitun paskat, sanon minä. Rahastressi ei ole kaunista katsottavaa ja kasvuiässä oleva lapsi on äärimmäisen herkkä.

Olen sitä mieltä, että lapsia pitäisi hankkia vasta, kun on taloudellisesti omilla jaloillaan. Piste.

Ehkä ajatusmaailmani on jotenkin kylmä, mutta minusta katkaravun näköinen ötökkä ei ole ihminen, vaikka se muutaman kuukauden kuluttua olisikin.

Parhaita ovat ne telaketjufeministit, jotka huutavat abortin olevan miesten salaliitto naisia vastaan… EHHHHHHH.

Mainokset

5 Responses to “Abortista”

 1. * Says:

  Näin on.
  Kun paremmin miettii, kyllä jos nyt kuulee että on raskaana, eikä lasta halua niin tekisin abortin ja ”tappaisin” tämän ns. katkarapu-lapsen. Kyllä se on siinä vaiheessa parempi saada pois elämästä ku se että odottaa sossujen hakevan sen lapsen pois. Ja eikö se ole ihmisen ihan oma asia mitä tekee.

  Ja kuinkahan monella abortin vastustajalla on oma lapsi?

 2. Southpaw Says:

  ”Aborttihan on heidän mukaansa murha ja hyväksyttävää vain ja ainoastaan raiskaustapauksissa. Eikö se ole yhtälailla murha? Eikö se “lapsi” yhtälailla menetä henkensä siinäkin? Vai eikö sitä kautta alkunsa saanut “lapsi” ole ihminen?”

  Tuossa veikkaisin olevan takana sellaisen ajatuksen, että raiskaustapauksissa se nainen on pakotettu yhdyntään ja lisääntymään vaikka nainen itse ei ole halunnut, kun taas muissa tapauksissa nainen itse on halunnut sitä yhdyntää siinä missä mieskin. Tosin sitä en tiedä kuinka nämä aboritn vastustajat sitten suhtautuisivat siihen jos käytetään ehkäisyä ja se pettää. Tyliin kondomi puhkeaa tai jotain. Pitäisikö se lapsi sitten noiden vinkujien mielestä pitää vaikka ehkäisy on ollut käytössä juuri sen takia ettei jälkikasvua tulisi? Parempi kyllä ylipäätään antaa ihmisten tehdä niitä abortteja. Mieluummin minäkin ”tappaisin” sen pennun siinä katkarapuvaiheessa kun en oikein usko sen katkaravun tajuavan muuta kuin että sillä on lämmin ja ympärillä on pimeää. Ja jos näiden abortin vastustajien pitäisi valita tappaako mieluummin hädin tuskin kehittymään lähteneen sikiön vai kolmivuotiaan jo syntyneen lapsen niin veikkaisin aika monen päätyvän valitsemaan sen sikiön ennemmin.

 3. jadelles Says:

  Ensinnäkin paasaat tässä kirjoituksessasi pelkästää Suomessa tehtävissä aborteissa, (niinkö)?
  Tiesitkö että maailmalla abortoidaan paljon sellaisia sikiöitä jotka eivät ole sun mainitsemiasi katkarapu-lapsia?
  Oletko tutustunut abortointi menetelmiin kuten suolaliuos-abortti tai D&X menetelmä, jotka ovat erittäin raakoja?
  Musta tuntuu että sä et ole ollenkaan ajantasalla abortteihin liittyvissä asioissa. Haluat selkeesti vaan provosoida näitä Suomi24 ja Irc-gallerian ollemme aborttia vastaan, se on murha-tyyppejä.
  _______________________________________________

  Ja lopuksi muille kommentoijille:
  *
  ”Ja kuinkahan monella abortin vastustajalla on oma lapsi?”

  Minulla on lapsi ja olen vastaan aborttia joka suoritetaan raskausviikko 12 jälkeen.
  ______________________________________________

  Southpaw
  ”Ja jos näiden abortin vastustajien pitäisi valita tappaako mieluummin hädin tuskin kehittymään lähteneen sikiön vai kolmivuotiaan jo syntyneen lapsen niin veikkaisin aika monen päätyvän valitsemaan sen sikiön ennemmin.”

  Tappaisitko sinä sikiön joka on kehittynyt jo rv 34 asti?
  RV 34 sikiö on jo näin kehittynyt:
  Viikolla 34 Sikiö on täysin kehittynyt lukuun ottamatta keuhkoja, jotka kehittyvät viimeisinä raskausviikkoina. Sikiön mittasuhteet ovat samat kuin täysiaikaisella vauvalla. Hän on vahvistunut, ja liikkeet tuntuvat hyvin pontevilta. Pituutta sikiöllä on noin 43 cm ja painoa noin 2100 g.

  Etkö näe että näillä viikoilla olevan lapsen abortoiminen on yhtäläinen murha kuin 3-vuotiaan? Ainoa ero on vanhempi tunneside, joka on jo kehittynyt 3-vuotiaaseen.

  ”Mieluummin minäkin “tappaisin” sen pennun siinä katkarapuvaiheessa kun en oikein usko sen katkaravun tajuavan muuta kuin että sillä on lämmin ja ympärillä on pimeää.”

  Et usko? Eli SINÄ ET TIEDÄ.
  Mihin raskausviikkoihin asti olisit valmis tekemään abortin?
  Mihin asti katsot että alkio/sikiö on pelkästään mainitsemasi ”katkarapu”?
  Suosittelen lukemaan aiheesta josta et selkeästi oo perillä. Sun uskomukset on eri asia kuin mitä todellisuus on.
  _______________________________________________

  Monella abortti myönteisellä ihmisellä on selkeesti hukassa se että, koska sikiö osaa ja mitä se osaa, miten kehittynyt se on, koska sikiöllä on tunnemaailma, koska sikiöllä on kipu-tunto. Ja että millaisia kauheita menetelmiä abortteihin käytetään joissain maissa.
  Jos haluaa tukea aborttia, kannattaa se tehdä fiksusti.
  Esim kehitysmaissa missä ei ole ruokaa, hoitoa ym ym. Oisi todella hienoa olla aborttiklinikka. Kenenkään ei tarvitse syntyä maailmaan näkemään nälkää ja muita tarpeita vailla olemaan. Eriasia on näihin ihmisiin nähden varakkaammat länsimaalaiset ja amerikkalaiset. Heillä on varaa huolehtia lapsista, miksi näin siis ei tehtäisi?

  Ja kirjoittajalle vielä huomautus että vaikka vastustan aborttia RV 12 lähtien, olen eutanasin puolella. Kenenkään ei tarvitse kärsiä vihanneksena tai kauheissa kivuissa (jos loppu tulee kuitenkin), koska eihän se ole elämää?

  Eutanasiassa ja abortoinnissa on myös vissi ERO.

  Otetaan esimerkki:

  Esim 1:

  57-vuotias mies on kuolemassa syöpään.
  Hän on sairaalassa, vuoteen omana.
  Hänen luonaan käy omaisia jotka itkevät ja surevat.
  Mies saa kipulääkitystä ja on aina suht väsynyt ja apaattinen, elämän haluton. Mies näkee että läheiset kärsii. Tästä mies kärsii vielä enemmän.
  Hänellä on vaihtoehtona joko maata loppuaikansa 2kk (jonka lääkärit ovat ennustaneet) sairaalassa kipulääkkeissä tai pyytää eutanasiaa. Hän pyytää eutanasiaa. Hänelle myönnetään lupa. Hän saa hyvästellä omaisensa, nukahtaa rauhassa ilman kipuja pois, ilman tuskallista odotusta koska kuolema koittaa.

  Esim 2:
  Nainen 20v. Ollut parisuhteessa 2 vuotta 24v miehen kanssa. Naisella koulu kesken, mies jo työelämässä. Molemmilla omat vuokra-asunnot. Avioliitto, yhteinen asunto ja lapset eivät ole vielä suunnitelmissa.
  He harrastavat seksiä villin baari-illan päätteeksi unohtaen kondoomin kuuman seksin lumoissa.
  Nainen tuleekin raskaaksi. Saa tietää tästä vasta rv 14
  alkaen, koska kuukautiset ovat tulleet normaalisti ja mitään oireita ei ole ollut. Vatsakaan ei ole juuri kasvanut. Nainen on hämmentynyt eikä tiedä mitä tekisi. Mies painostaa aborttiin, koska ei ole valmis isäksi. Nainen harkitsee tätäkin vaihtoehtoa koska hänellä on vielä koulu kesken ja poikaystävä ei ole valmis. Eiväthän se herran jestas asu edes yhdessä vielä! Ja mitä mieltä äitikin mahtaa olla. On se häpeä! Nainen päättyy lopulta aborttiin.
  He jatkavat seurustelua miehen kanssa, mutta kaikki ei ole enää samalla tavalla. Naista painaa asia, vaikka hän ei vielä lapsia halunnutkaan.

  Joten sinä fiksu, kerro mitä näillä kahdella aika realistisella kuvauksella on yhteistä? Toisessa kun on abortin tekevä nainen ja toisessa kuoleva mies, jolle myönnetään eutanasia.

 4. Martsa Says:

  ” – – koska sikiöllä on tunnemaailma…” HAH. Viikon vitsi.

  Valittajat voisivat järjestää omat faktansa kuntoon ennen kuin tulevat pätemään muille.

 5. Southpaw Says:

  Jadelles:

  ”Tappaisitko sinä sikiön joka on kehittynyt jo rv 34 asti?”
  Tuossa vaiheessa on abortti mielestäni jo aika myöhäistä jos on päästänyt sen pennun tuohon vaiheeseen kehittymään. Jos oletetaan että sikiö on aborttia miettiessä niinkin kehittynyt jo, niin silloin olisi oikeus ja kohtuus sen äidin myös kestää seuraukset. Jos sitä lasta ei tahdo niin sen voi antaa vaikka adoptoitavaksi. Aiemmassa tekstissäni tarkoitin nyt koko ajan semmoista pientä otusta joka ei niin hirveän paljon ole ehtinyt kehittyä.

  ”Et usko? Eli SINÄ ET TIEDÄ.”
  Ja sinäkö sitten TIEDÄT? Mahtaa sinulla olla aika hyvä muisti jos itse muistat ja tiedät varmasti että olessasi tuskin peukalonpään kokoinen olisit jotenkin käsittänyt ympäristöstäsi muuta kuin että on lämmin jne. Tai sitten hyvät suhteet johonkin sikiötieteen tohtoreihin?

  ”Mihin raskausviikkoihin asti olisit valmis tekemään abortin?
  Suosittelen lukemaan aiheesta josta et selkeästi oo perillä. Sun uskomukset on eri asia kuin mitä todellisuus on.”

  9-12 viikkoon asti? Tähän on pakko todeta, että miksi minä olisin tekemässä aborttia kun en ole hankkiutumassa raskaaksikaan? Elän selibaatissa ja suunnitelmissa on saada jonkinlainen sterilisaatiotoimenpidekin heti kun mahdollista. Ei ole seksiä eikä olisi lisääntymiskykyä joten ei myöskään tule raskautta jonka takia pitäisi miettiä että teenkö nyt sitten abortin vai en.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: