Internet

04.06.2009

Internet, mikä ihana tekosyy olla…

 1. …jotain aivan muuta kuin mitä oikeasti on.
 2. …ajattelematon.
 3. …törkeä.
 4. …rikollinen.

Ensinnä, kohta yksi. Internetissä kovin monella on oma erikoinen nettijeejeeangstiaggreurghpersoonansa. Jos näille henkilöille kasvotusten puhuu jostain, mitä he ovat Internetiin kirjoittaneet, selitellään ja kierrellään ja kaarrellaan. Miksi? Koska se, mitä Internetiin on kirjoitettu, on pelkkää paskaa.

Internet ja uusi persoona. Mikä mahtava tilaisuus.

Kohta kaksi. Internet tarjoaa myös mahdollisuuksia olla ajattelematon – julkistaa tekstejä, kuvia ja videoita, joiden julkistaminen ei välttämättä olekaan niin äärimmäisen mahtava asia.

Yhtenä – ja parhaana – esimerkkinä olkoon jälleen kerran IRC-Galleria. Äitihenkilöt saavat julkaista siellä mitä tahansa materiaalia lapsistaan – nopealla surffailulla löytää kymmeniä alastonkuvia pienistä, alle kolmevuotiaista lapsista. Minkäänlaisia seuraamuksia näistä ei tule, eikä niitä sivustolta poisteta. Tahtoisinpa vain tietää, kuinka moni lapsipornon harrastaja on keksinyt seurata IRC-Gallerian mamma- ja vauvayhteisöihin luokiteltuja kuvia ja kerätä itselleen mittavan ”viattomien kuvien” kokoelman.

Teini-ikäisille tämä on myös sangen helppo keino nolata itsensä koko maailman edessä. IRC-Galleriassa on helppo hoitaa kaikki asiat, parisuhteet, ystävyyssuhteet ja niin edelleen. Sinne voi ladata kännikuvat ja videot, joissa örveltää ja tunkee palavaa tupakkaa korvaan. Ongelmia tulee siinä vaiheessa, kun ko. kuvat ja videot näkee joku, jonka niitä ei pitäisi nähdä. Työnantaja tajuaa laittaa IRC-Gallerian hakuun sähköpostiosoitteen? Kuinka kauniisti sieltä löytyykään tunnus! Syntymäajan ja kotipaikan perusteellakin.

Mutta ajatteleminenhan on, totta kai, yliarvostettua.

Törkeys liittyy edelliseen kohtaan. Olen tämän vuoden puolella saanut ehkä kaksikymmentä tappouhkausta Internetin välityksellä mielipiteideni vuoksi. Toisaalta suuresta osasta ei tarvitse olla huolissaan, sillä nämä henkilöt eivät ole tuttuja enkä pidä asuinpaikkaani näkyvissä missään. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että Internetin välitykselläkin toimitettu tappouhkaus on uhkaus ja siten rangaistava teko. (Mainittakoon tässä yhteydessä, että poistin luonnonsuojelija-avautumiseni, koska sain tunnin sisällä 20 äärimmäisen vihaista viestiä, joista yli puolet sisälsi tappouhkauksen ja suuressa osassa oli kehotus itsemurhaan. Huumorintajuni päättyi jossain vaiheessa.)

Internetissä voi haukkua kenet tahansa koska tahansa kenelle tahansa ja kiinnihän ei jää. Eihän? EIHÄN? Newsflash – kyllä jää. Monella sivustolla – esimerkiksi WordPressissä – on mahdollista tallentaa kommenttien jättäjien IP-osoitteet. Pystyn esimerkiksi löytämään tämän kommentin jättäjän, Rwandan, kotikaupungista kartan, jossa pieni punainen pallero näyttää, missä Rwanda asuu.

Rikollisuudenkin Internet mahdollistaa. Uhkaukset, kunnianloukkaukset sun muut ovat melkeinpä arkipäivää Internetissä.

Internet-”ajokortti” pakolliseksi. Kaikenlaisten idioottien ei tarvitsisi tulla saastuttamaan Internetiä, jolla on mahdollisuuksia olla vaikka mitä – reaalimaailman jatko, äärimmäisen ylivoimainen media, mitä tahansa. Sitten tietynlaiset imbesillit valtaavat Internetin ja monien mielenmaisemassa se alkaa tarkoittaa teini-ikäisten ekshibitionistien kännikuvien globaalia levityskanavaa. Kaunista.

Totean jälleen: GET THE FUCK OUTTA MAH INTERNETZ.

Mainokset

2 Responses to “Internet”

 1. Hetel Says:

  Niin totta, niin totta.

 2. huomautus Says:

  ”jossa pieni punainen pallero näyttää, missä Rwanda asuu.”

  No, ei se nyt ihan noin mene. Toki operaattorin avulla pystytään jäljittämään tarvittaessa, mutta nämä kaikkien käytössä olevat netin IP-lookupit ei kyllä totuutta kerro. (En todellakaan asu siellä, mitä ko. palvelut väittää vaikka minun ip:stäni..)
  Ja sitten on tietysti nämä proxyjen käyttäjät, jolloin ei oma IP tietenkään jää näkyviin.

  Mutta joo, muuten aika samoilla linjoilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: