Jadellesille

03.04.2009

Jadelles kirjoitti merkintääni Abortista pitkän kommentin, jonka tiimoilta minun on pakko kirjoittaa pidempi merkintä.

Ensinnäkin paasaat tässä kirjoituksessasi pelkästää Suomessa tehtävissä aborteissa, (niinkö)?
Tiesitkö että maailmalla abortoidaan paljon sellaisia sikiöitä jotka eivät ole sun mainitsemiasi katkarapu-lapsia?
Oletko tutustunut abortointi menetelmiin kuten suolaliuos-abortti tai D&X menetelmä, jotka ovat erittäin raakoja?
Musta tuntuu että sä et ole ollenkaan ajantasalla abortteihin liittyvissä asioissa. Haluat selkeesti vaan provosoida näitä Suomi24 ja Irc-gallerian ollemme aborttia vastaan, se on murha-tyyppejä.

En ole koskaan väittänyt puhuvani mistään muustakaan kuin Suomen aborteista. Tämän kirjoituksen pointtinahan ei ollut millään tavalla puuttua globaaleihin ongelmiin, joista olen kyllä tietoinen. Tiedän myös sen, että suolaliuos- ja D&X-menetelmiä ei Suomessa käytetä, jolloin Suomen tilanteeseen puuttuvaan tekstiini ei esimerkiksi Nigeriassa tapahtuva abortti vaikuta mitenkään.

Se, miltä Sinusta tuntuu, on ihan oma kokemuksesi. En ota kantaa siihen, miltä Sinusta tuntuu, mutta älä yritä keksiä minulle motiiveja äläkä laittaa sanoja suuhuni.

Southpaw
“Ja jos näiden abortin vastustajien pitäisi valita tappaako mieluummin hädin tuskin kehittymään lähteneen sikiön vai kolmivuotiaan jo syntyneen lapsen niin veikkaisin aika monen päätyvän valitsemaan sen sikiön ennemmin.”

Tappaisitko sinä sikiön joka on kehittynyt jo rv 34 asti?
RV 34 sikiö on jo näin kehittynyt:
Viikolla 34 Sikiö on täysin kehittynyt lukuun ottamatta keuhkoja, jotka kehittyvät viimeisinä raskausviikkoina. Sikiön mittasuhteet ovat samat kuin täysiaikaisella vauvalla. Hän on vahvistunut, ja liikkeet tuntuvat hyvin pontevilta. Pituutta sikiöllä on noin 43 cm ja painoa noin 2100 g.

Etkö näe että näillä viikoilla olevan lapsen abortoiminen on yhtäläinen murha kuin 3-vuotiaan? Ainoa ero on vanhempi tunneside, joka on jo kehittynyt 3-vuotiaaseen.

Te kaksi puhutte eri asiasta. Southpaw puhuu hädin tuskin kehittymään lähteneestä sikiöstä, Sinä taas puhut 34-viikkoisesta, keuhkoja lukuun ottamatta täysin kehittyneesä

“Mieluummin minäkin “tappaisin” sen pennun siinä katkarapuvaiheessa kun en oikein usko sen katkaravun tajuavan muuta kuin että sillä on lämmin ja ympärillä on pimeää.”

Et usko? Eli SINÄ ET TIEDÄ.
Mihin raskausviikkoihin asti olisit valmis tekemään abortin?
Mihin asti katsot että alkio/sikiö on pelkästään mainitsemasi “katkarapu”?
Suosittelen lukemaan aiheesta josta et selkeästi oo perillä. Sun uskomukset on eri asia kuin mitä todellisuus on.
_______________________________________________

Monella abortti myönteisellä ihmisellä on selkeesti hukassa se että, koska sikiö osaa ja mitä se osaa, miten kehittynyt se on, koska sikiöllä on tunnemaailma, koska sikiöllä on kipu-tunto. Ja että millaisia kauheita menetelmiä abortteihin käytetään joissain maissa.

Sikiölle ilmaantuu kipureseptoreja 7. raskausviikolta lähtien, 20. viikolla niitä on kaikkialla kehossa. Tämä siis tarkoittaa, että tietyissä kohdissa kehoa sikiö voi periaatteessa tuntea kipua jo 7. raskausviikolla (käytännössä suun ympäristössä).

Siis periaatteessa. Synapsiyhteyksiä talamukseen ei kuitenkaan ole, jolloin kipuaistimusta ei synny. Talamokortikaaliset radat (siis täydet mahdollisuudet kivun tuntemiseen) kehittyvät 26. – 34. raskausviikkojen aikana.

Tuntoaistin sekä tuntoreseptorien ja selkäytimen välisten yhteyksien kehityttyä sikiö vastaa refleksein. Sikiö ei siis tunne kipua, vaikka sen jalka liikkuisi tjsp. Se on refleksi, ei-tietoinen, selkäytimen ohjaama toiminto, eikä siis tietoinen, motoriselta aivokuorelta lähtevä toiminto.

Tutkijoiden virallinen linja on se, että alle 17-viikkoinen sikiö ei tunne kipua lainkaan.

Eli ei, katkarapuvaiheessa sikiö/alkio ei edes tajua sitä, että sillä on lämmin.

Jos haluaa tukea aborttia, kannattaa se tehdä fiksusti.
Esim kehitysmaissa missä ei ole ruokaa, hoitoa ym ym. Oisi todella hienoa olla aborttiklinikka. Kenenkään ei tarvitse syntyä maailmaan näkemään nälkää ja muita tarpeita vailla olemaan. Eriasia on näihin ihmisiin nähden varakkaammat länsimaalaiset ja amerikkalaiset. Heillä on varaa huolehtia lapsista, miksi näin siis ei tehtäisi?

Siis miten ei tehtäisi? Lisättäisi länsimaissa lapsilukua eksponentiaalisesti? Onko se biosentrisesti tarkastellen hyväksyttävää ja moraalisesti oikein? Luovu antroposentrismista hetkeksi ja mieti sitä faktaa, että ihmisen kokoisen nisäkkään kannan toivottava koko olisi noin miljoona yksilöä.

”Tarvitseeko” kenenkään syntyä tähän maailmaan? Huomaan, että oletat jokaisen ihmisen ykkösprioriteetin olevan ihmislajin kannan lisääminen. Asia ei ole niin.

Ja kirjoittajalle vielä huomautus että vaikka vastustan aborttia RV 12 lähtien, olen eutanasin puolella. Kenenkään ei tarvitse kärsiä vihanneksena tai kauheissa kivuissa (jos loppu tulee kuitenkin), koska eihän se ole elämää?

Eutanasiassa ja abortoinnissa on myös vissi ERO.

Minähän en itse ole lähtenyt eutanasiaa ja aborttia vertaamaan, se oli lähtöisin joltain aborttia vastustavalta henkilöltä itseltään.

Erojahan on, totta kai, siksi olenkin lähinnä naureskellut tuolle vertaukselle.

Otetaan esimerkki:

Esim 1:

57-vuotias mies on kuolemassa syöpään.
Hän on sairaalassa, vuoteen omana.
Hänen luonaan käy omaisia jotka itkevät ja surevat.
Mies saa kipulääkitystä ja on aina suht väsynyt ja apaattinen, elämän haluton. Mies näkee että läheiset kärsii. Tästä mies kärsii vielä enemmän.
Hänellä on vaihtoehtona joko maata loppuaikansa 2kk (jonka lääkärit ovat ennustaneet) sairaalassa kipulääkkeissä tai pyytää eutanasiaa. Hän pyytää eutanasiaa. Hänelle myönnetään lupa. Hän saa hyvästellä omaisensa, nukahtaa rauhassa ilman kipuja pois, ilman tuskallista odotusta koska kuolema koittaa.

Esim 2:
Nainen 20v. Ollut parisuhteessa 2 vuotta 24v miehen kanssa. Naisella koulu kesken, mies jo työelämässä. Molemmilla omat vuokra-asunnot. Avioliitto, yhteinen asunto ja lapset eivät ole vielä suunnitelmissa.
He harrastavat seksiä villin baari-illan päätteeksi unohtaen kondoomin kuuman seksin lumoissa.
Nainen tuleekin raskaaksi. Saa tietää tästä vasta rv 14
alkaen, koska kuukautiset ovat tulleet normaalisti ja mitään oireita ei ole ollut. Vatsakaan ei ole juuri kasvanut. Nainen on hämmentynyt eikä tiedä mitä tekisi. Mies painostaa aborttiin, koska ei ole valmis isäksi. Nainen harkitsee tätäkin vaihtoehtoa koska hänellä on vielä koulu kesken ja poikaystävä ei ole valmis. Eiväthän se herran jestas asu edes yhdessä vielä! Ja mitä mieltä äitikin mahtaa olla. On se häpeä! Nainen päättyy lopulta aborttiin.
He jatkavat seurustelua miehen kanssa, mutta kaikki ei ole enää samalla tavalla. Naista painaa asia, vaikka hän ei vielä lapsia halunnutkaan.

Joten sinä fiksu, kerro mitä näillä kahdella aika realistisella kuvauksella on yhteistä? Toisessa kun on abortin tekevä nainen ja toisessa kuoleva mies, jolle myönnetään eutanasia.

Molemmissa kuvauksissasi rikottiin Suomen nykyistä lakia, se näin alkajaisiksi.

Yhteenveto, koska tämän merkinnän rakenne on suhteellisen epäselvä:

  • Sikiö ei tunne kipua ennen suurin piirtein 17. raskausviikkoa.
  • Siksipä olenkin sitä mieltä, että lapsen vamman vuoksi abortin voisi edelleen tehdä 24. raskausviikolle saakka, mutta muista syistä erikoisluvalla 17. viikolle saakka (nykyään 12. viikolle saakka, jonka jälkeen erikoisluvalla 20. viikolle saakka, lapsen vamman vuoksi 24. viikolle saakka). Olen kuitenkin sitä mieltä, että jos elämä tulisi olemaan lapselle enemmän rasite kuin siunaus, on kuolema parempi.
  • Eutanasia tulisi sallia

Pahoittelen tämänpäiväistä ontuvaa ilmaisuani, lähes 40 asteen kuumeessa oleva pikkusiskoni vaatii hoivaa lähes jokaisen sanan jälkeen.

One Response to “Jadellesille”


Jätä kommentti